L'Equipe: Jose Mourinho preuzima Lyon!

Zanimljiv izbor Posebnog

L'Equipe: Jose Mourinho preuzima Lyon!

Iako već godinama nije na nivou na koji nas je navikao, portugalski trener Jose Mourinho još uvijek je vrlo zanimljiv svjetskim medijima.

Gotovo se svakodnevno špekuliše o imenu njegovog sljedećeg kluba, a ugledni francuski L'Equipe prenosi kako bi to trebao biti Lyon ili Monaco.

Pomenuti izvor piše kako su da dva kluba želje Mourinha koji je nedavno rekao da se na ljeto namjerava vratiti na posao.

L'Equipe prenosi da je veća šansa da Mourinho preuzme Lyon nego Monaco obzirom da je trener Kneževa trenutno Leonardo Jardim koji ima istog agenta kao Mourinho. Upravo zbog toga teško je vjerovati da ijedna strana ima motiv ubrzati proces Jardimovog odlaska iz kluba.

Dakle, Posebnom ostaje Lyon koji trenutno zaostaje 24 boda za liderom Ligue 1 PSG-om, ali ima namjeru u narednim godinama da se vrati na tron. S druge strane, Posebni sigurno želi neki novi izazov u karijeri nakon što se nije proslavio u Real Madridu, Chelseaju, pa ni Manchester Unitedu.

U svakom slučaju, ovakav rasplet situacije bi iznenadio sve ljubitelje fudbala.

Mourinho: Želja mi je da osvojim Ligu prvaka po treći put

U razgovoru za Canal Plus, karizmatični trener otkrio je da mu je želja da osvoji Ligu prvaka po treći put u karijeri. Mourinho je jednu titulu prvaka Evrope osvojio s Portom, dok je drugu podigao s Interom.

"Nedostaje mi trening s igračima. Ne krijem to. Planiram da osvojim petu ligašku titulu i titulu prvaka Evrope s nekim novim klubom", rekao je proslavljeni trener, te se osvrnuo i na Zinedinea Zidanea, trenutnog trenera Real Madrida. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mislim da je još rano da se puno priča o njegovoj karijeri. No, u kratkom vremenu je uradio ono što niko nije prije, a to je osvajanje Lige prvaka tri puta uzastopno", riječi su Mourinha, koji je još dodao:

"On je vjerovatno najbolja opcija za Real Madrid. No, sad tek počinje da gradi karijeru jer mora da napravi tim, da donese odluke i da dovede i proda igrače, a onda s njima da trenira i da im pokaže filozofiju igre koju preferira".

Top Komentari

Dobojlija
Moje saucesce Lyonu unaprijed ,neka zaborave ligu prvaka 6-7mjesto u ligi zagarantovano.
0 0
mer12
Moje saucesce Lijonu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi