Repeša ponovo selektor Hrvatske

Repeša ponovo selektor Hrvatske

Edmir Škorić

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Jasmin Repeša potvrđen je za selektora  hrvatske reprezentacije, prenosi HRT.

Repeša, koji nasljeđuje Josipa Vrankovića, drugi put sjeda na izborničku klupu. Reprezentaciju je vodio od 2005. do 2009., a najveći uspjeh bio mu je plasman na Olimpijske igre u Pekingu 2008. Repeša je trenutno i trener Cibone.

Među kandidatima koji su unaprijed ustvrdili da su zauzeti svojim obvezama bili su Neven Spahija, koji ima angažman u turskom Fenerbahčeu, Velimir Perasović, koji vodi Valenciju, te Aleksandar Petrović, koji je prije osam dana preuzeo reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.