Pionirska reprezentacija BiH savladala Azerbejdžan

Nakon boljeg izvođenja penala

Pionirska reprezentacija BiH savladala Azerbejdžan

E. Oštraković

Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu protiv Azerbejdžana i to nakon boljeg izvođenja penala.

Utakmica je odigrana u okviru 1. kola UEFA razvojnog turnira, a naša reprezentacija je ostvarila pobjedu.

Iako je bh. tim imao terensku inicijativu tokom utakmice, izabranici Čedomira Ćuluma nisu iskoristili brojne prilike, te je meč završen bez golova.

Prema pravilima UEFA razvojnih turnira, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a golman naše selekcije Savo Radanović je zaustavio tri udarca sa bijele tačke i Bosna i Hercegovina je pobijedila 3:2. Na taj način BiH je osvojila 2 boda, a Azerbejdžan 1.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Savo Radanović, Mak Košpo, Mahir Fejzić, Miljan Kecman, Amil Muminović, Dario Blagojević, Mak Pita, Davud Aljić, Mustafa Velić, Faris Ugarak, Aleksa Lukić.
Igrali su još: Vasilije Vujinović, Aldian Korora, Amel Tiro, Matej Deket, Filip Galić.

Bh. pioniri će se u drugom kolu sastati sa Moldavijom 24. avgusta u 12:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi