Dalića su pitali o 'dosadnom' nogometu koji igra Hrvatska, on nije mogao ostati miran

Večeras je novi izazov za Vatrene

Dalića su pitali o 'dosadnom' nogometu koji igra Hrvatska, on nije mogao ostati miran

Hrvatska je uz ne baš lepršav nogomet stigla do polufinala u Kataru. Hrvati se 'muče', no rezultat je ono najbitnije na kraju. 

Sve je spremno za večerašnji okršaj Hrvatske i Argentine na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Meč polufinala igra se od 20 sati, a nema sumnje da nas očekuje spektakl.

Vatreni se nadaju da mogu do novog uspjeha i izboriti veliko finale, što će svjesni su opet biti veoma teško.

Selektor Zlatko Dalić bio je optimističan na press konferenciji, ali hvalio je Argentince svjestan da se radi o veoma kvalitetnoj reprezentaciji predvođenom nevjerovatnom Leo Messijem.

Hrvatska se mučila u protekla dva meča, oba puta prošla na penale (Japan i Brazil), pa su novinari naravno iskoristili priliku da 'bocnu' Dalića.

Oglasi

Tačni jedan egipatski novinar je kazao Daliću da Hrvatska igra dosadan nogomet.

Nije Dalić mogao da šuti, bio je veoma jasan.

"Mi igramo na rezultat i mi smo u polufinalu Mundijala. Tu je cijela priča gotova", rekao je ovaj rođeni Livnjak.

Hrvatska je već sada napravila veliki uspjeh, a kasu će napuniti i Nogometni savez te zemlje.

Plasman u osminu finala Hrvatskom nogometnom savezu donio je zaradu od 12.5 miliona eura, a ta cifra se plasmanom u četvrtfinale povećala na 16.5 miliona eura.

Oglasi

Međutim nisu se tu Hrvati zaustavili već su izborili i prolaz u polufinale, te će u najgorem slučaju biti četvrti na svijetu, a to znači da će inkasirati minimalno 24 miliona eura.

Trećeplasirana reprezentacija na Svjetskom prvenstvu zaradit će 26 miliona eura, dok će drugoplasiranom pripasti 30 miliona eura.

Naravno najveću sumu novca zaradit će osvajač Svjetskog prvenstva, a ta cifra iznosi 40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo Hrvatska je inkasirala 8.7 miliona eura, te je jasno da s uveć sada zaradili ogroman novac.

Eventualnim plasmanom u filane mogli bi nadmašiti zaradu sa Mundijala koji se igrao u Rusiji kada su osvajanjem drugog mjesta zaradili 26 miliona eura.

Top Komentari

user1669598125
Svim srcem uz Argentinu danas.Naprijed Argentina!Bosna i Hercegovina je uz vas
1 0
SEJFUDIBIKODZE
kako se ovi provlace,da tti se ogadi fudbal,a onakve zemlje ispale,sto je najbolji dokaz,da se na ovaj nacin,ne izabere najbolji , treba samo reci Njemacka,Spanija,Engleska a i Portugal,a bogami i Italija koje nema, Ma se,re ,s fudb, Za brazil sam odma rekao da su luzeri.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi