"Reprezentacija? Jednog dana ko zna, srećnije osobe od mene ne bi bilo"
Ranije je nosio dres mlade reprezentacije BiH, a sada pruža sjajne partije u 1. HNL

Jakirović preporučio Prosinečkom Aleksandra Jovičića

"Reprezentacija? Jednog dana ko zna, srećnije osobe od mene ne bi bilo" · Intervju

S. Mlaćo

Gorica je hit 1.HNL. Klub koji sa klupe predvodi nekadašnji bh. reprezentativac Sergej Jakirović nakon 13. odigranih kola nalazi se na sjajnom četvrtom mjestu sa 23 osvojena boda.

Jakirović je tvorac čuda u hrvatskom nogometu, ali nije jedini Bosanac u ovom klubu. Naime, član startne postave je 23-godišnji Aleksandar Jovičić koji je ranije nastupao za mladu reprezentaciju naše zemlje. U BiH je nosio dres Borca i Rudara iz Prijedora, a zatim je preko Slaven Belupa i Istre stigao u Goricu.

Svjestan je da je to bio pravi potez za njega, a na početku razgovora za SportSport.ba otkriva tajnu kombinaciju sjajnih partija njega i njegovih saigrača.

"Prije svega moram naglasiti da nas krasi sjajan timski duh. Svi dišemo kao jedan bez obzira što u timu ima dosta stranaca i različitih karaktera, ali smo se svi jako dobro uklopili i to je jedan od glavnih razloga naših dobrih igara i trenutne pozicije".

Pred Goricom je sada najteži posao. Svi su više shvatili da dobre igre nisu slučajnost, te svakako želi skinuti skalp Jakirovićevim momcima.

"Sigurno da nas sada svi ozbiljnije shvataju. Pokazali smo da se možemo nositi sa svima i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu".

Do sada je propustio samo jedan meč, a u svim ostalim je nastupao svih 90 minuta. Priznaje da je zadovoljan.

"Pa iskreno, zadovoljan sam. Uvijek ima mjesta za napredak. Liga je jaka,svaka utakmica je teška. Trudim se da svaku utakmicu dam sve od sebe i za sada sve funkcioniše kako treba. Ljudi u klubu su mi pružili šansu i hvala im na tome".

Izdvojio je i protivničkog igrača kojeg je bilo najteže čuvati.

"U 1. HNL ima dosta dobrih igrača i teško je reći protiv koga je bilo najteže, ali ako već moram nekoga izdvojiti to je Mario Budimir."

U nedavnom razgovoru za SportSport.ba šef struke Gorice Sergej Jakirović istakao je pohvale na račun Jovičića, te dodao da ga je i preporučio selektoru naše reprezentacije Robertu Prosinečkom.

"Sigurno da mi to znači jako puno. Dobiti pohvale od svog trenera znači da me on poštuje kao igrača, a to je mnogo. Igrati sa takvim igračima i imati Prosinečkog za trenera, sigurno bi bilo ostvarenje snova. Jednog dana, ko zna. Ne bi bilo srećnije osobe od mene".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Njegovi planovi za budućnost za sada su vezani za Goricu.

"Za sada ide sve kako treba. Plan je izboriti sa Goricom što bolji plasman, a kasnije šta Bog da. Da me zdravlje posluži, za ostalo ćemo lako", dodao je Jovičić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Promo

Top Komentari

gumenakita
Sretno!
32 0
De Niro
Srećno Milivoje
23 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi