Reprezentacija Kine zbog koronavirusa trenira u hodnicima hotela

Čekajući utakmice

Reprezentacija Kine zbog koronavirusa trenira u hodnicima hotela

Koronavirus i dalje hara Kinom, a druge države u strahu od širenja zaraze temeljno kontrolišu, pregledavaju, a u nekim slučajevima i stavljaju u karantin goste iz pomenute azijske zemlje.

Tako su se i fudbalske reprezentativke Kine našle u nezavidnoj situaciji.

Naime, ženska fudbalska reprezentacija Kine će u Sidneju igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koje će se održati ove godine.

Odmah po dolasku u Australiju su reprezentativke Kine stavljene u karantin u hotelu u Brisbaneu.

Kineskinje su i dalje u karantinu u svom hotelu, ali trenirati i spremati za nadolazaće izazove se mora. Tako reprezentacija Kine, barem jedan dio treninga koje bi u normalnim oklnostima odrađivala na terenima, odrađuje u hotelskim hodnicima.

Inače, Kina igra protiv selekcije Tajlanda 7. februara, protiv Tajvana 10. februara i protiv Australije 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi