Reprezentaciju Islanda zadesio ogroman peh pred historijski Mundijal?

Najbolji igrač bi mogao propustiti SP

Reprezentaciju Islanda zadesio ogroman peh pred historijski Mundijal?

Ako je vjerovati posljednjim informacijama koje dolaze iz Engleske, reprezentacija Islanda bi mogla biti znatno oslabljena na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Najbolji fudbaler ove selekcije Gylfi Sigurdsson je u duelu Evertona i Brightona dobio jedan vrlo nezgodan udarac u koljeno, koji se na prvu nije činio toliko ozbiljnim.

Sigurdsson je na terenu proveo svih 90 minuta, a čini se da je taj napor zakomplikovao cijelu situaciju i sada je dovedeno u pitanje hoće li nekadašnji fudbaler Swanseaja i Tottenhama uopće vraćati na teren prije završetka sezone.

Islandski mediji pišu da je Sigurdssonov brat Olafi Mar izjavio da se radi o mnogo težoj povredi ligamenata desnog koljena nego što je to izgledalo nakon samog meča, koji je odigran u subotu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sigurdssonu čak prijeti i operacija, a ukoliko se to desi, moguće je da bude primoran pauzirati duže od pola godine.

Sigurdssonov nastup na Mundijalu doveden je u veliko pitanje nakon svega, a može se reći da bi bila prava sportska tragedija kada bi ovaj 28-godišnji fudbaler propustio Svjetsko prvenstvo, na kojem će prvi put u historiji učestvovati i mali Island.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti