Reprezentativac BiH se vratio na gol Hapoela nakon šest mjeseci pauze
Nakon povrede u reprezentativnom meču na Koševu protiv Irana, iskusni čuvar mreže nakon šest mjeseci ponovo je stao na gol Hapoela

Burić se povrijedio u meču protiv Irana

Reprezentativac BiH se vratio na gol Hapoela nakon šest mjeseci pauze

D. Kurbegović

Izraelsko nogometno prvenstvo ulazi u finiš, a najviše šanse za titulu ima ekipa Maccabi Haife, koja ima četiri boda prednosti nad jedinim konkurentom ove sezone, ekipom Maccabia iz Tel Aviva.

Kao što je poznato u ovom prvenstvu drugu sezonu nastupa i bh. reprezentativac Jasmin Burić, koji brani boje Hapoela iz Haife.

Burić je prošle sezone bio najbolji igrač kluba, koji je igrao Ligu za prvaka, ali ove sezone nema sreće ni on, a ni njegova ekipa. Hapoel se takmiči u Ligi za ostanak, ali su ga već ranije osigurali, tako da će posljednje dvije utakmice igrati bez rezultatskog pritiska.

Zeničanin se proteklog vikenda nakon pola godine vratio na gol Hapoela u pobijedi rezultatom 3:1 protiv ekipe Beitar Jerusalema, a to mu je bio prvi nastup u klubu nakon skoro šest mjeseci.

Burić se podsjetimo povrijedio 12.novembra prošle godine na stadionu Koševo, kada je povrijedio zadnju ložu u duelu protiv Irana, kada je na početku utakmice imao nekoliko sjajnih odbrana. Nije to prva povreda koja se desila Buriću na reprezentativnim okupljanjima, okupljanje ranije je imao probleme s koronavirusom, zbog čega mu je propala prilika da upiše novi nastup u reprezentativnom dresu, dok je u novembru 2019. godine dok je selektor bio Robert Prosinečki trebao da stane na gol u duelu protiv Lihtenštajna, ali je iščašio prst šake i nije mogao stati na gol u tom duelu.

Buriću krajem sezone ističe dvogodišnji ugovor s Hapoelom, te će biti interesantno hoće li ostati u ovome klubu, gdje je bio jedini igrač iz ekipe, a da je član neke reprezentativne selekcije.

Ovaj 34-godišnji Zeničanin prošao je sve reprezentativne selekcije BiH, a debi u A-selekciji imao je 2008. godine u duelu protiv Azerbejdžana. Iako je već dugo u i oko seniorske reprezentacije do sada je upisao samo tri nastupa. U svojoj karijeri pored Čelika, nastupao je još za Lech, gdje je proveo 10 sezona, dok je posljednje dvije godine u Izraelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi