Repuh: Vraćamo samopouzdanje, još da je Slaven pobijediti...

Teško gostovanje pred Jedinstvom

Repuh: Vraćamo samopouzdanje, još da je Slaven pobijediti...

Prošlosedmični trijumf nad Radnikom iz Hadžića (3:1) znatno je poboljšao atmosferu u Jedinstvu.

Crveno-bijeli su nizali poraz za porazom, što je u konačnici dovelo do smjene Vlade Jagodića, a na njegovo mjesto  je došao Senad Repuh koji je minule sedmice uspio da ubilježi prvu pobjedu kao trener Jedinstva. 

Stanje na tabeli možda i oslikava igrački kadar kakav Jedinstvo danas ima, ali Repuh ne daje prostora žaljenju, zasukao je rukave i motivisano pristupio spašavanju nekada stabilnog premijerligaša.

"Pobjeda nad Radnikom doprinijela je poboljšanju atmosfere u timu. Bio je to dobar vjetar u leđa, pomalo vraćamo samopouzdanje, ali pred nama je još mnogo posla. Evo, sada nam slijedi duel sa Slavenom za koji se već danima spremamo. Nadamo se da ćemo smoći snage i uz maksimalan angažman svih igrača doći do pozitivnog rezultata", ističe Senad Repuh koji je, kaže, prilično upoznat s narednim protivnikom.

"U ovoj federalnoj ligi sam, da tako kažem, novi. Prikupljao sam neke informacije o Slavenu, gledamo izvještaje s njihovih utakmica, radimo analize... Oni su jedna čvrsta domaćinska momčad protiv koje ćemo morati dobro 'zapeti' kako bismo ostvarili ono što smo zacrtali", dodaje trener crveno-bijelih.

Ipak, na raspolaganju neće imati sve igrače.

"Defanzivac Hadrović je suspendovan, jedino na njega nećemo moći računati protiv Slavena, dok su svi ostali u konkurenciji. Svejedno, nadam se da će oni koji dobiju priliku, dati sve od sebe kako bi je i opravdali, te tako doprinijeli klubu."

Nadolazeća utakmica za Repuha će biti treća na klupi Jedinstva. Ističe kako je dobro prihvaćen-

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Moram priznati da nisam ni očekivao da ću biti lošije prihvaćen. U Bihaću je ranije bilo nekoliko mojih prijatelja koji su ostavili tu trag, a niko od njih nije ni u jednom momentu rekao bilo šta ružno u klubu ili bilo čemu drugom. Svi nose lijepe uspomene. Želio bih i ja da ovdje napravim dobar posao i dobrim rezultatima se odužim", poručio je Repuh na kraju razgovora.

Utakmica između Slavena i Jedinstva se, podsjetimo, igra u nedjelju s početkom u 15:00 sati.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi