Resić: San mi je zaigrati na punom Koševu

Mladi fudbaler FK Sarajevo

Resić: San mi je zaigrati na punom Koševu

M. Šljivak

Ševkija Resić, mladi prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo i član kadetske selekcije Akademije ovog kluba rođen je u mjestu Repuh, Općina Živinice 4. decembra 1999. godine. Ovaj talentovani krilni fudbaler, koji se podjednako dobro snalazi u ofanzivnim i defanzivnim zadacima, iza sebe ima uspješnu sezonu. 

Nastupajući za naše kadete osvojio je naslov prvaka Bosne i Hercegovine, a u dresu U-17 reprezentacije igrao je zapaženu ulogu u kvalifikacionom ciklusu, napravio svoj doprinos u plasmanu na završnicu prvenstva u Azerbejdžanu, gdje je bio najstandardniji igrač. U razgovoru za zvaničnu klupsku web stranicu, www.fksarajevo.ba, otkrio je kada je počeo karijeru.

“Fudbal sam počeo trenirati u sedmoj godini i oduvijek je to bila moja ljubav. Trenirao sam naporno sa svojim tadašnjim trenerima svaki dan i nosim lijepe uspomene iz tog perioda.”

Potom je Resić rekao kako je zapravo došao u Akademiju FK Sarajevo..

“U Akademiju Fudbalskog kluba Sarajevo sam došao tako što sam prethodno igrao jednu prijateljsku utakmicu protiv ekipe FK Sarajevo. Dobio sam poziv na probu, koji sam rado prihvatio i eto, uspio sam da se izborim i da ostanem u Akademiji zbog čega sam sretan i zahvalan. Uslovi u Akademiji FK Sarajevo su fantastični. Treninzi su naporni i intenzivni, što nam pomaže u daljnjem napretku".

Uprkos napornim treninzima i velikom broju utakmica, Resić uredno stiže obavljati svoje školske obaveze.

“Profesori i osoblje škole imaju puno razumijevanja, ali nastojim sve svoje školske obaveze da stignem uredno izvršavati, obzirom da se svi u Akademiji trudimo da školovanje ne zapostavimo.”

Kadeti Akademije FK Sarajevo u ovoj sezoni odbranili su titulu prvaka, a Resić je odigrao 28 utakmica, postigao pet golova, te upisao šest asistencija.

“Na početku ove sezone smo stali u krug, zagrlili se i rekli da je titula ponovo naša. Da li smo sve od sebe na svakoj utakmici i hvala Bogu to smo uspjeli ostvariti. Igrali smo kao kolektiv odlično i moram pohvaliti našu ekipu, koja je potvrdila da je najbolja u državi. Što se mene tiče zadovoljan sam svojim nastupima, ovo je moja najbolja sezona do sada. Naročito zahvalnost dugujemo Dženanu Uščupliću, našem treneru koji je jedan od najboljih u BiH i koji nam jako puno pomaže u svemu, te svim trenerima i osobolju akademije, koji nam mnogo pomažu u cjelokupnom razvoju.”

Selekcije Akademije su u ovoj sezoni nastupile na nekoliko internacionalnih turnira, a Resić ističe da mu je utakmica protiv Sampdorije u sklopu FTC kupa, održanom u Mađarskoj, u kojoj su upisali pobjedu, ostala u najljepšem sjećanju.

“Prije svega se želim zahvaliti u ime ekipe našem klubu, što nam je omogućio da nastupamo na tako jakim internacionalnim turnirima. Izdvojio bih utakmicu protiv Sampdorije iz Italije, kada smo slavili rezultatom 5:3. Uspio sam postići gol i upisati asistenciju i odigrali smo kao kolektiv jednu fantastičnu utakmicu.”

Kao nagrada za dobre nastupe u toku sezone uslijedio je i potpis ugovora za FK Sarajevo, čime je Resić postao još jedan od mladih igrača Sarajeva, koji su postali prvotimci.

“Nevjerovatan je osjećaj. Hvala ljudima iz Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su mi ukazali povjerenje. To mi daje veći motiv za daljni rad. Sarajevo mnogo pažnje posvećuje mladim igračima iz Akademije i čast je biti dio ovog kolektiva.”

Talentovani krilni igrač imao je priliku u ovoj sezoni da trenira sa prvim timom, te da nastupi na prijateljskoj utakmici protiv TOŠK-a.

“Odradio sam nekoliko treninga sa prvim timom. Dobio sam priliku da upišem minutažu na jednoj prijateljskoj utakmici i zaista je velika čast dijeliti svlačionicu sa igračima prvog tima našeg kluba. Imam još dovoljno vremena da igram za selekcije Akademije i želim se truditi i raditi, kako bi ostvario svoj san i debitovao pred koševskom publikom", istakao je Resić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi