Revanš meč osmine finala Lige prvaka pod znakom pitanja

Već sada vlada strah

Revanš meč osmine finala Lige prvaka pod znakom pitanja

A. Čaušević

Iako još uvijek nisu završeni prvi susreti osmine finala Lige prvaka UEFA bi se mogla naći u problemu kada su u pitanju revanš susreti. 

Kako sada stvari stoje odigravanje revanš utakmice između Valencije i Atalante je pod znakom pitanja i to zbog koronavirusa koji je zahvatio sjeverni dio Italije, tačnije regiju Lombardija.

Zamjenica direktora ministarstva zdravlja u okrugu Valencije, Hemenegilda Vanaclocha je kazala kako je upitan dolazak igrača Atalante u Valenciju.

"Iskreno, ne znamo hoće li moći doputovati. Radi se o timu iz Bergama, a Bergamo je u Lombardiji. Do 10. marta ima još mnogo, ali da ste me pitali prošle sedmice dala bih drugi odgovor", rekla je Vanaclocha.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pitanje će riješite između dvije ekipe, za ministarstvom zdravstva i vidjet ćemo šta će biti. Ipak se radi o gradu iz regije gdje je proglašena zona opasnosti od koronavirusa", kazala je ona.

U prvom susretu igranom prošle sedmice na San Siru bilo je 4:1 za Atalantu. Poznavajući UEFA-u evropska krovna organizacija će učiniti sve da se utakmica odigra.

Top Komentari

mer12
kakav izgovor, samo da bi nekako prosli dalje...
0 1
Chelsea05
Gluposti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi