Revija čudesnih golova na Old Traffordu: Vraća li se dobri stari Manchester United?
Foto - EPA

Uvjerljivi Crveni đavoli

Revija čudesnih golova na Old Traffordu: Vraća li se dobri stari Manchester United?

M. Šljivak

Manchester United pobijedio je u fantastičnom meču na Old Traffordu ekipu Bournemoutha sa 5:2.

U zaista odličnom meču ponovo je eksplodirao napadački dio tima Olea Gunnara Solskjaera i do vrha je napunjena mreža gostiju, koji će prema svemu sudeći naredne sezone u niži rang.

Loše je krenulo za United. U 15. minuti Junior Stanislas postiže čudesan gol za 0:1 i to nakon što je obrukao najskupljeg štopera svijeta Harryja Maguirea i zabio je iz mrtvog ugla.

[twitter]https://twitter.com/FootyHumour/status/1279419739408908293[/twitter]

Međutim, do kraja prvog poluvremena domaći tim je preokrenuo rezultat. Mason Greenwood u 29. minuti pogađa za 1:1, a šest minuta kasnije Marcus Rashford s penala postiže gol za 2:1.

Konačan rezultat prvog dijela od 3:1 postavio je Anthony Martial čudesnim golom u sudijskoj nadoknadi.

Bournemouth se uspio vratiti u utakmicu nakon pet minuta igre u nastavku. King je zabio s penala za 3:2, ali je već devet minuta kasnije na semaforu stajalo 5:2 nakon pogodaka Greenwoda i Fernandesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja je još bilo šansi, ali je ostalo 5:2 i Manchester United je nastavio s fantastičnim igrama koje podsjećaju na stara daobra vremena i borit će se do samog kraja za plasman u Ligu prvaka.

Važan korak u toj borbi napravio je i Leicester koji je sa 3:0 pobijedio ekipu Crystal Palacea, a golove su zabili Iheaneacho i Vardy (dva puta).

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
Kakav United u zadnje vrijeme..za sledecu sezonu jednog dobrog stopera,napad vec imaju i sredinu ali za svaki slucaj i jednog napadača i borba za 1.mj...sa ovom ekipom su u svim utakmicama u ovoj sezoni Chelseu i City pobijedili(Ligaske utakmice)
8 2
Salihović23
Zar nije pisalo neki dan da je Pogba povrijedio onog Portugalaca, a i sebe?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti