Revija promašaja u Londonu, Zvezdi bod na Emiratesu
Foto: EPA

Evropska liga

Revija promašaja u Londonu, Zvezdi bod na Emiratesu

M. Šljivak

Arsenal i Crvena zvezda remizirali su na Emiratesu (0:0) u susretu 4. kola Evropske lige.

Fantastastičan meč odigran je u Londonu, a na kraju u reviji promašaja pobjednika nije bilo.

Zahvaljujući Arseneu Wengeru i njegovom izmiješanom sastavu  Zvezda je bila sasvim ravnopravan rival u ovom duelu i na kraju su mogli osvojiti čak i tri boda.

Prvo poluvrijeme donijelo je veliki broj šansi sa obje strane. Boakye se posebno ispromašivao kod Zvezde, a najveću šansu je imao Vujadin Savić koji je pogodio prečku.

Na odmor se otišlo bez golova, a i drugh 45 minuta donijelo je zaista sjajan meč. Ekipe su igrale u odličnom tempu, prilike su se redale pred oba gola, ali završnice nije bilo i do kraja je ostalo (0:0).

Arsenal je ovim bodom došao na korak od prolaska u narednu fazu takmičenja, dok Zvezdi predstoji borba sa Bateom i Kolnom za drugo mjesto.

Koln je večeras u duelu ovih ekipa slavio sa 5:2.

Evropska liga, 4. kola, grupa H:

Arsenal- Zvezda 0:0

Koln - Bate 5:2

U grupama G i I postavljeni su sljedeći rezultati:

FCSB - Beer Sheva 1:1

Plzen - Lugano 4:1

Guimaraes - Marseille 1:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Salzburg - Konyaspor 0:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi