Rezervisti bolji od A tima, Rahimić spreman!

Reprezentativci BiH trenirali u Sarajevu

Rezervisti bolji od A tima, Rahimić spreman!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je večeras i posljednji trening u Sarajevu, prije odlaska put Belgije, gdje BiH igra susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Selektor nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević odlučio je da njegovi izabranici na večerašnjem treningu rade više na taktici, te su reprezentativci BiH dio treninga posvetili postavkama u igri.

Potom je odigrana i trening utakmica između prvog tima, koji će se u subotu suprostaviti Belgijancima i drugog tima, sastavljenog od rezervista. Rezervisti su pobijedili rezultatom 2:1, uz dva gola Zlatana Bajramovića, dok je strijelac za prvotimce bio Senijad Ibričić.

Za prvi tim su nastupili: Mitrović, Pandža, Nadarević, Spahić, Berberović, Topić, Damjanović, Muratović, Ibričić, Misimović, Džeko. Za rezervni tim igrali su: Sukić, Jahić, Mravac, Mirvić, Vladavić, Smajić, Rahimić, Štilić, Muslimović i Bajramović.

Nervoza na travnjaku
Na treningu reprezentacije BiH došlo je do naguravanja između Spahića i Muslimovića. Brzo je reagovao selektor Blažević i sve je okončano rukovanjem dvojice reprezentativaca. Među reprezentativcima BiH vlada velika napetost uoči susreta sa Belgijom i za očekivati je i malu dozu nervoze pred ovako važne susrete.
Roviti Rahimić odradio je cijeli trening večeras i prema prvim informacijama igrač moskovskog CSKA biće spreman za meč sa Belgijom u Genku, što je, bez svake sumnje, veliki plus za našu reprezentaciju.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za Belgiju putuje sutra u 10 sati ujutro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.