Rezime igara bh. igrača na polusezoni D1 lige

Odlični Toromanović i Bašić

Rezime igara bh. igrača na polusezoni D1 lige

Dž. Mrakić

Prije nekoliko dana završen je prvi dio polusezone u jednoj od najjačih ligaških takmičenja svijeta, francuskoj D1 ligi, a nastupe je upisalo više bh. internacionalaca.

Jedini klub naših rukometaša koji se trenutno nalazi na poziciji koja vodi u Evropu jeste četvrtoplasirani Creteil. Jedan od najzaslužnijih za ovaj rezultat jeste naš reprezentativac Dejan Malinović. 

Desni bek naše reprezentacije četvrti je strijelac ekipe sa 40 golova, a procenat realizacije iznosio mu je 48%. Najbolju utakmicu sezone odigrao je protiv Montpelliera, kada je postigao osam golova iz 11 pokušaja.

S druge strane, iako je dao manje golova (25), posebno je bio impresivan naš pivot Muhamed 

Toromanović, čiji je procenat realizacije iznosio nevjerovatnih 83%. Najbolju partiju pružio je protiv PSG-a, kada je Omeyeru „utrpao“ šest golova iz sedam pokušaja. 

Pored Creteila, još jedan klub u francuskoj ligi broji dva bh. internacionalca. Chambery Savoie, koji se trenutno nalazi u grupnoj fazi EHF kupa, tek jednu poziciju udaljen je od mjesta koje vodi u Evropu, s tim da ima isti broj bodova kao i petoplasirani Nimes (16).

Srednji bek Chamberyja i bivši bh. reprezentativac Edin Bašić odlično je igrao u prvom dijelu sezone i postigao je 63 gola. Imao je procenat realizacije od 68% i nalazi se na 12. mjestu najboljih strijelaca u ligi. Nevjerovatnu partiju pružio je protiv PSG-a, kada je Omeyeru postigao čak 13 golova iz 15 pokušaja.

Pored njega, u dresu ovog kluba igra i bh. reprezentativac Marko Panić. Panić je najbolju partiju pružio proiv Toulousea sa sedam golova, a sezonu je okončao sa 40 golova i postotkom realizacije od 54%.

Jedini bh. internacionalac koji nema razloga za zadovoljstvo jeste reprezentativni golman Nebojša Grahovac. Grahovac je sa Chartresom prošle sezone izborio ulazak u prvu ligu, međutim partije koje klub pruže u najelitnijem rangu takmičenja govore da je ovakva konkurencija za njih ipak prevelik zalogaj. 

Chartres se nalazi na, posljednjoj, 14. poziciji na tabeli sa samo dva boda na svom kontu, a drugi golman naše reprezentacije skupio je 92 odbrane u prvenstvu, s procentom uspješnosti od 28%.

Najbolje partije pružio je na dva uzastopna susreta protiv Nimesa i Tremblaya, kada je skupio po 14 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije