Režiser zamijenio Šehića na golu prvaka Azerbejdžana
Nova stanica u karijeri za Islanđanina (Foto: EPA)

Islandski golman u Qarabagu

Režiser zamijenio Šehića na golu prvaka Azerbejdžana

M. Šljivak

Bh. golman Ibrahim Šehić odlučio je ovog ljeta napustiti redove azerbejdžanskog prvaka Qarabaga.

Umjesto njega od ove sezone među stativama ovog tima stajaće veoma poznato ime. Dvogodišnji ugovor sa Qarabagom potpisao je islandski golman Hannes Halldorsson, koji je došao iz redova danskog Randersa.

Halldorsson je u redove prvaka Azerbejdžana došao sa jasnom namjerom. Želi braniti u Ligi prvaka i iskreno vjeruje da se njegov novi tim može plasirati tamo.

"San je Liga prvaka. Ovo mi je, s obzirom na godine, vjerovatno najbolja šansa da se dohvatim Lige prvaka", rekao je Halldorsson.

Van terena ovaj 34-godišnjak je i uspješan režiser. To mu je glavno zanimanje dok fudbal igra iz ljubavi, ali se i njemu posvetio mnogo više otkako je 2011. godine stao među stative selekcije Islanda.

Sedam godina kasnije se može pohvaliti da je skinuo penal velikom Lionelu Mesiju, a u karijeri je pored danskog Randersa branio još u norveškog za Bodo, Sandnes i Brann, te u Holandiji za NEC.

Također, branio je i za nekoliko timova na Islandu, a najviše se zadržao u Framu, tri godine.

Promo

Top Komentari

hola1
Super
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi