Riad Bajić odlazi kod svog bivšeg trenera

Bh. napadač pred novim angažmanom

Riad Bajić odlazi kod svog bivšeg trenera

S. Grebović

U jeku priprema naše reprezentacije za mečeve protiv Finske i Italije, turski mediji donose transfer špekulacije oko igrača Basaksehira Riada Bajića.

Sve je izvjesniji odlazak Edina Višće iz redova viceprvaka Turske, a njegovim bi stopama mogao upravo Riad Bajić. Bivši napadač Željezničara bi se mogao vratiti u redove Konyaspora gdje je bio jedan od najubijitijih igrača turske Superlige nakon čega je uslijedio transfer u italijanski Udinese.

U Italiji se 25-godišnji reprezentativac naše zemlje nije naigrao, a za klub iz Udina je upisao svega sedam nastupa. U Konyasporu je zato rešetao mreže jer je postigao 17 golova uz tri asistencije na 32 odigrana meča, nakon čega je otišao u Udinese. 

S kluba sa sjevera Italije je potpisao ugovor do 2020. godine, a posljednju sezonu je proveo na posudbi u Basaksehiru. Kako sada stvari stoje i sljedeće sezone će igrati u Turskoj i to u svom bivšem klubu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako prenose turski mediji, njegov bivši trener Aykut Kocaman ponovo je zasjeo na klubu kluba iz Konye i u Bajiću, s čijim je kvalitetima dobro upoznat, vidi veliko pojačanje za svoju ekipu.

Promo

Top Komentari

casimiro
Momak uzeo lovu!Kao da je bitno gdje ce sad!!!i tamo ce uzimati cifru..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi