Počeli pregovori o transferu Edina Višće
Fantastični krilni fudbaler imao je sezonu iz snova. Prava je šteta što je nije zaključio titulom prvaka Turske (Foto: EPA)

Ne ide daleko

Počeli pregovori o transferu Edina Višće

M. Šljivak

Edin Višća bi ovog ljeta mogao promijeniti tim.

Sjajni bh. ofanzivac već je osam godina član Bašakšehira. Sa ovim timom je ove sezone bio jako blizu prve titule prvaka, ali je ključni dio sezone odigran jako loše i na kraju je Galatasaray odbranio naslov.

Višća se prethodnih nekoliko godina konstantno povezivao sa odlaskom iz kluba, a to bi se ovog ljeta konačno moglo i desiti.

Ne bi međutim 29-godišnji bh. fudbaler trebao daleko otići. Interes za njega pokazuje Fenerbahče, a prema pisanju turskih medija, pregovori o transferu su već počeli.

Višću Fener želi dovesti u 'paketu' sa Irfanom Čanom Kahvečijem, još jednim sjajnim fudbalerom Bašakšehira i pregovori između klubova su već počeli.

Da li će na kraju istanbulski velikan uspjeti da angažuje bh. fudbalera ostaje da se vidi, ali ono što je Višća radio na terenu protekle sezone svakako je bilo primijećeno.

Tako je u svim takmičenjima odigrao ukupno 38 utakmica i ostvario je fantastičan učinak od 14 golova i 14 asistencija, te je proglašen najboljim igračem Superlige.

Bh. reprezentativac kao najbolji igrač lige je privukao interesovanje brojnih klubova, spominju se Hoffenheim, Schalke, Wolfsburg, zatim Sevilla, no čini se da će Višća na kraju, ipak, ostati u Turskoj.

Da je Fenerbahče spreman odriješiti kesu najavio je nedavno i predsjednik kluba Ali Koč.

"Ako budemo trošili novac, onda ćemo sigurno potrošiti na Višću", jasno je poručio Koč.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bit će ovo vruće ljeto kada su u pitanju transferi fudbalera iz Bosne i Hercegovine.

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
Pređi više samo nas popustite sa istim vijestima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi