Sada zarađuje 20 miliona po sezoni: "Imao je 16 godina, vidio je moj Ferrari i sat, naljutio sam se"

Postao je najbolji na svijetu

Sada zarađuje 20 miliona po sezoni: "Imao je 16 godina, vidio je moj Ferrari i sat, naljutio sam se"

Admin Čaušević

Fudbal ponekad stvori prijateljstva koja traju cijeli život. 

Kada neki mladi igrač dođe u superbogati klub za kojeg nastupaju odlično plaćeni igrači, onda ga ponese želja za materijalnim stvarima.

To je bio slučaj sa Davidom Alabom kada je tek stigao u Bayern prije duže od deset godina. Detalje je ispričao Franck Ribery.

Ribery je tada bio među igračima koji su najviše zarađivali u bavarskom gigantu te je praktično mogao imati sve što poželi.

Jedne prilike mlađahni Austrijanac je došao u Riberyjev dom i savjet kojeg je tada nikada nije zaboravio i na neki način ga je zauvijek promijenio kao osobu.

Oglasi

"Alaba je imao 16 godina i pozvao sam ga u svoj dom. Vidio je moj Ferrari i skupocjeni sat. Naljutio sam se i rekao mu da ih ne gleda", ispričao je Ribery te nastavio:

"Rekao sam mu da samo treba da misli kako napredovati na terenu. Da će ostalo doći samo. David je to uradio i sada mi je zahvalan."

U narednim godinama Alaba je postao najbolji lijevi bek svijeta. S Bavarcima je osvajao sve što se može osvojiti kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou.

S Ryberijem je stvorio i veliko prijateljstvo. Tako su ljetos zajedno obavili jedan dio priprema zajedno te su i dalje u stalnom kontaktu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na ljeto 2021. godine nakon 13 godina u Minhenu prešao je u Real kao slobodan igrač. Plata u madridskom velikanu mu iznosi 20 miliona po sezoni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Cuj 20 milioncica za ovu tarabu hahahaha
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi