Sloboda predstavila novog trenera golmana

Ribić: Drago mi je što sam tu, Sloboda je moj klub

Emir Dindić

Danas je na Tušnju organizovana press konferencija, a razlog obraćana medijima bilo je predstavljanje novog trenera golmana u stručnom štabu Slobode. 

Naime Mirsad Dedić nezadovoljan trenutnim uslovima napustio je klub, a njegov zamjenik je Edin Ribić, bivši golman ovog kluba, koji je svoju dosadašnju trenersku garijeru gradio u Maleziji. 

Prisutnim novinarima se prvi obratio predsjednik kluba Senad Mujkanović, koji je želio da pojasni kako je sada već bivši trener golmana Mirsad Dedić otišao iz kluba. 

"Kada smo  mi došli u klub, plata Mirsada Dedića bila je i manja nego što smo mi zatekli. On je nama dostavio svoje zahtjeve za povećanjem plate, ali mi na UO smo odlučili da je to u ovom trenutku  nemoguće.Koliko će to trajati u novom klubu, ostaje nam da vidimo. Pored svega želim da kažem da je Mirsad Dedić veliki čovjek koji je  dao mnogo Slobodi, mi mu želimo mnogo sreće u nastavku karijere", zaključio je Mujkanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novi trener golmana u FK Sloboda Edin Ribić istakao je da je veoma zadovoljan povratkom. 

"Nekada sam branio u FK Sloboda, i poslije igračke karijere stekao sam licencu za trenera. Dobio sam odmah ponudu da idem raditi u Maleziju, gdje sam proveo dvije godine. Radio sam u prvoj ligi Malezije sa golmanima. Po povratku dobio sam ponudu FK Sloboda i naravno odmah sam prihvatio jer Sloboda je moj klub. Drago mi je da sam ponovo tu, nadam se da ću opravdati povjerenje UO kluba, i daću sve od sebe da radim najbolje što znam. Mislim da Sloboda ima dobru ekipu, da je dobro vođena i da će veoma brzo izaći iz rezultatske krize", zaključio je Ribić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti