Messi je samo za jednim čovjekom trčao 50 metara i nije mu mogao ništa!

Bilo je to veliko poniženje

Messi je samo za jednim čovjekom trčao 50 metara i nije mu mogao ništa!

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su zbog svoje dominacije na svjetskoj sceni dobili nadimak "vanzemaljaca".

Messi i Ronaldo su se od 2008. do 2018. godine smijenjivali u osvjanju Zlatne lopte što dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

Posljednji čovjek koji je osvojio ovu prestižnu nagradu prije nego su Argentinac i Portugalac preuzeli primat bio je Ricardo Kaka.

Kaka je za nekoliko sezona u dresu Milana bio zaista fenomenalan i na svijetu mu nije bilo ravnog kada bi imao svoj dan.

Kakinu snagu i fudbalsko znanje na svojoj koži je Messi osjetio na samom početku karijere. Bilo je to još 2006. godine.

Tada je Brazil u prijateljskom duelu na Emiratima u Londonu slavio sa 3:0, a najljepši potez je izveo Kaka.

Kaka je na svojoj polovini oduzeo jednu loptu Messiju, tadašnji igrač Barcelone je za njim trčao 50-ak metara, ali jednostavno mu nije mogao ništa.

Brazilac je na kraju pogodio mrežu, a Messi je tada već naučio lekciju da odbrana nije za njega i jednostavno za njega su defanizivni zadaci postali misaona imenica.

U narednim godinama Kaka je počinjao da pada u formi, dok je Messi izgradio reputaciju najboljeg igrača svih vremena.

Top Komentari

ubnt2
A koga je sve Messi baco? Kad postavimo da je Messi nije defanzivni igrač da ne smije biti predriblan a on baco sve one štopere koji su bili kandidati za zlatnu loptu.
3 0
axel42
Baco je njeg i Ribery na guzicu, a inače on nikad nije trčao nazad, nije mu to u naravi.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi