Ricardo Oliveira potpisao za Al-Jazeeru

Oliveira u Aziji

Ricardo Oliveira potpisao za Al-Jazeeru

Jedan od najvećih klubova UAE, Al-Jazeera dovela je veliko pojačanje u svoje redove. Radi se o Ricardu Oliveiri koji je stigao iz Real Betisa. 29-godišnji Brazilac koji iz sebe ima impresivnu karijeru igranja u Sao Paolu, Valencii, Milanu, Zaragozi i Betisu, odlučio je krenuti za velikim novcima koje su mu ponudili arapski vlasnici kluba.

Al-Jazeera je tražila zamjenu za svog najboljeg strijelca, također Brazilca Fernanda Baiana, koji je prošle sezone postigao 25 golova, ali je otišao u redove rivala Al Wahde. Oliveira bi trebao pomoći novom klubu da se što bolje plasira u nastupajućoj azijskoj Ligi prvaka. 

Oliveira je igrao za brazilsku reprezentaciju na Copa Americi 2004, te na Kupu Konfederacija 2005, a prošlu sezonu je nastupao u dresu Betisa, ali se odlučio na odlazak zbog ispadanja seviljskog kluba u drugu ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.