Rifet Kapić nastavlja da broji trofeje

Nova titula prvaka

Rifet Kapić nastavlja da broji trofeje

A. Čaušević

Bh. internacionalac Rifet Kapić je prije nekoliko dana stigao do novog trofeja u karijeri. 

Kapić je ovu sezonu boravio na posubi u Sheriffu iz Tirasspola gdje je po drugi put u karijeri postao prvak Moldavije.

Tu neće biti kraj jer će u nedjelju imati još jednu priliku za novim trofejem jer će Sheriff igrati finale nacionalnog Kupa protiv Sf. Gheorghea.

Ovaj 25-godišnjak je ove sezone bio standardan u trofejnom moldavskom klubu sa 27 nastupa u svim takmičenjima te tri postignuta gola i upisanih šest asistencija.

Nakon finala Kupa slijedi mu povratak u Paderborn s kojim ima validan ugovor do ljeta 2022. godine pa ostaje da se vidi da li će dobiti pravu priliku u Njemačkoj.

Titula prvka Moldavije mu je bio četvrti trofej u seniorskoj kategoriji. Prethodno je također bio šampion te zemlje sa Sheriffom, dok u BiH ima duplu krunu sa Sarajevom.

Top Komentari

user1611330382
Hahaha Moldavija
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije