Trener Paderborna nije htio kriti razloge zbog čega Rifet Kapić ne igra

Prosto je

Trener Paderborna nije htio kriti razloge zbog čega Rifet Kapić ne igra

E. Škorić

Paderborn je već ispao iz lige, a oproštajni meč od Bundeslige imat će naredenog vikenda.

Paderborn će protiv Eintrachta u Frankfurtu odigrati posljednji meč, ali sa 20 bodova ovaj tim se pokazao daleko najslabijim u Bundesligi i ostao je zakovan za dno sa samo četiri pobjede na dosadašnja 33 meča.

Član njemačkog kluba je i Rifet Kapić, bivši igrač Sarajeva, koji je u ljeto prošle godine iz švicarskog Grasshoppersa stigao u Njemačku. Međutim, prošle sezone skoro da nije dobio priliku i uglavnom je upisao nekoliko nastupa za rezerve.

Trener Steffen Baumgart kritikovao je dvojicu svojih nogometaša, a jedan od njih je upravo Kapić, od kojeg se puno više očekivalo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Oni jednostavno nisu pokazali ono što smo željeli od njih. Ostali igrači su ih nadmašili. Zbog toga i ne igraju", rekao je Baumgart, koji je pored Kapića, nezadovoljan i Islanđaninom Samuelom Fridjonssonom (24), koji je zimus doveden iz norveške Valerenge. Za razliku od Kapića, on je barem stigao upisati četiri nastupa u Bundesligi.

Top Komentari

BaboBih
Jao trenera, debilana.. pa da mu je 2 puta dao sansu po makar 20 min kad je gubio po 3-0 pa hajde.. ali on mu sanse nije dao ni 5 min a prica kako nije dobar dovoljno haha pa normalno da ce igrac sa vremenom i slabije trenirati ako vidi da bas nikad ne ulazi u igru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi