Riad Šuta ima ponude iz inostransta, i Sarajevo "opipavalo" puls?

Sjajni fudbaler GOŠK-a

Riad Šuta ima ponude iz inostransta, i Sarajevo "opipavalo" puls?

K. Dedić

Riad Šuta jedan je od najvrijednijih eksponata NK GOŠK i sljedeće sezone mogao bi zaigrati u nekom drugom klubu, da li u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu.

NK GOŠK iz Gabele uspio je prošle sezone sačuvati status člana WWin lige Bosne i Hercegovine, dok su Tuzla City i Zvijezda 09 ispali u niži rang.

Sjajni 21-godišnji stoper Riad Šuta igrao je na svim utakmicama. Upisao je 33 nastupa i propustio je samo 110 minuta minule sezone.

Uspio je da postigne i dva pogotka, te je upisao i 90 minuta u Kupu Bosne i Hercegovine.

Riad Šuta
Riad Šuta NK GOŠK NK GOŠK Pozicija: DF

Statistika

32 nastupa
32 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
2 golova

Dečko koji je u tri navrata nosio dres mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine ima ponuda i iz Bosne i Hercegovine, ali i iz inostranstva.

Oglasi

Kako saznaje SportSport, mladi Šuta je imao određenih kontakata i sa Sarajevom, ali klub s Koševa nije uputio službenu ponudu, pa je sve ostalo na tome.

Osim toga, Riad Šuta trenutno na stolu ima dvije ponude iz inostranstva i ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru.

"Ima nekih ponuda i upita i zvaničnih i nezvaničnih. Tu sam vezan ugovorom, ljudi u klubu su zaduženi, sigurno da ako dođe zadovoljavajuća ponuda na adresu kluba, može doći do transfera", rekao je Šuta za SportSport u toku zimskim priprema prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, ovaj 21-godišnjak je dijete Zrinjskog, a prije dolaska u Gabelu nosio je još dres Posušja. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vladojagodo
Nema za ovog niko nista, plafon mu je Gosk nikad ni jednu oficijalnu ponudu nisu dobili, jedini koji vrijedi je Skorup i za njega imaju ponude
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije