Rijeka na bh. pogon umalo do čuda protiv lidera Primere, Kolašincu 90 minuta u pobjedi Arsenala

Bilo je dosta zanimljivo

Rijeka na bh. pogon umalo do čuda protiv lidera Primere, Kolašincu 90 minuta u pobjedi Arsenala

S. Grebović

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 5. kolo UEFA Evropa lige.

Rijeka je nakon četiri vezana poraza upisala i prvi bod u drugom po jačini UEFA-inom takmičenju i to ni manje ni više nego na gostovanju kod najveće senzacije ove sezone u Španiji, ekipe Real Sociedada. Bilo je 2:2.

Hrvatskog predstavnika je u vodstvo doveo Velkovski u 38. minuti nakon lijepe asistencije bh. internacionalca Luke Menala. Lider španske lige je do poravnanja stigao tek u 69. minuti kada je pogodio Jon. Samo četiri minute kasnije gosti su ponovo došli u vodstvo i to preko Stjepana Lončara koji se najbolje snašao u gužvi nakon kornera i lijepo pogodio.

Rijeka ipak nije izdražala jer je nedugo zatim konačnih 2:2 postavio Nacho Monreal.

U drugoj utakmici ove grupe AZ Alkmaar i Napoli su također remizirali (1:1). Mertens je već u 7. minuti Napolitance doveo u vodstvo, da bi prije kraja prvog dijela rezultat poravnao Bruno Martins Indi.

AZ je mogao i do sva tri boda, ali Koopmeiners sredinom drugog poluvremena nije realizovao kazneni udarac, pa su se obje ekipe morale zadovoljiti podjelom bodova.

Sead Kolašinac se oporavio od koronavirusa i odmah zaigrao u početnoj postavi Arsenala koji je kao domaćin bez ikakvih problema savladao Rapid rezultatom 4:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Za Topnike su pogađali rezervisti Lacazette, Mari, Nketiah i Smith Rowe, dok je počasni gol za tim iz Beča postigao Kitagawa. Grahovac je cijeli susret odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Molde je na svom terenu bio bolji od Dundalka sa 3:1 i tako napravio veliki korak naprijed ka prolasku grupe.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ADNAN_BRANKO
"Molde je na svom terenu bio bolji od Dundalka sa 3:1 i tako se pridružio Arsenalu u narednoj fazi ovog takmičenja." Molde je još uvijek daleko od grupne faze jer je naredna protiv Rapida odlučujuća.
3 0
Armin29
krste
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi