Rijeka ispala iz Evrope, ali zaradila silne milione
Riječanima je Evropa donijela skoro sedam miliona eura, pa ispadanje će sigurno lakše preboljeti. (Foto: EPA)

Puna kasa

Rijeka ispala iz Evrope, ali zaradila silne milione

E. Škorić

Nogometaši Rijeke časno su se sinoć oprostili od Evrope, pošto su na Rujevici srušili slavni Milan s 2:0.

Riječanima pobjeda nad slavnim italijanskim klubom nije bila dovoljna da se plasira u nokaut fazu Evropske lige, ali i pored toga su u ovom hrvatskom klubu sretni zbog ostvarene financijske zarade.

Izabranici Matjaža Keka evropski put počeli su u 2. pretkolu Lige prvaka i izbacili su velški The New Saints, a u 3. pretkolu su iznenadili Red Bull Salzburg, da bi u razigravanju za grupnu fazu Lige prvaka ispala od Olympiakosa.

Za te mečeve Rijeka je zaradila 260.000 eura plus tri miliona eura za ispadanje iz Lige prvaka i dodatnih 2.6 miliona eura za plasman u Evropsku ligu. Ukupno je na kontu bilo 5.860,000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pobjede nad Austrijom Beč i Milanom, te remi s AEK-om donio je u grupi Evropske lige Rijeci dodatnih 840.000 eura, odnosno ukupno je na Rujevicu stiglo 6.7000,000 eura. Dovoljno novca da se krene u nove ozbiljne projekte, a u Rijeci ih itekako imaju bez obzira na to hoće li ostati sadašnji vlasnik.

Top Komentari

Sejo Kovacevic
Tako se ulaze i zarardjuje u fudbal.a ne kao.kod nas sam o da se uci igra prvi krug uzme bjedne pare i hajmo dalje iduce godine isti planovi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi