Rijeka izbacila Dinamo iz Kupa Hrvatske!
(Foto: EPA) Trener Dinama, Nenad Bjelica

Velika pobjeda domaćeg tima

Rijeka izbacila Dinamo iz Kupa Hrvatske!

Dinamo, koji je u januaru ostao bez svog ponajboljeg igrača, Danija Olma, je svejedno bio najveći favorit za osvajanje Kupa Hrvatske - baš kao što je slučaj i sa šampionatom susjedne države.

Bio je Dinamo favorit i danas, na gostovanju kod Rijeke u meču četvrtfinalu Kupa Hrvatske.

Međutim, Rijeka je slavila pobjedu rezultatom 1:0 i eliminisala velikog rivala iz kup takmičenja.

Pobjedonosni gol za Riječane je postigao Čolak još u 15. minuti utakmice, a iako je Dinamo do kraja uglavnom kontrolisao posjed lopte, nije uspio doći barem do jednog gola.

Rijeka je tako prošla u polufinale u kojem će snage odmjeriti sa ekipom Osijeka.

Bh. fudbaler Stjepan Lončar je odigrao 75. minuta u dresu pobjedničkog tima, dok su za Dinamo danas nastupila dvojica bh. igrača. Amer Gojak je odigrao čitav meč, dok je Izet Hajrović u igru ušao u 71. minuti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pero98
RABUZIN RABUZIN SUNCE JE NAPRAVIO ONO RIJECKO JE I OVE GODINE! Bravo decki, kup je nas. Forza Fiume.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi