Rijeka je apsolutni vladar u Hrvatskoj

Osvojili duplu krunu

Rijeka je apsolutni vladar u Hrvatskoj

E. Čaušević

Fudbaleri Rijeke večeras su u finalu Kupa Hrvatske savladali Dinamo sa 3:1 i tako su sezonu završili sa duplom krunom.

Rijeka je na fantastičan način završila sezonu iz snova. Nakon što su po prvi put postali prvaci Hrvatske igrači kluba s Rujevice su večeras u finalu Kupa Hrvatske sa ubjedljivih 3:1 savladali Dinamo. 

Prvi gol na meču vidjeli smo u 24. minuti utakmice kada je nakon asistencije Andrijaševića mrežu Dinama za vodstvo Rijeke zatresao Gavranović. Međutim, desetak minuta kasnije Modri su uspjeli da poravnaju na 1:1, a strijelac pogotka bio je Olmo.

Ipak, u drugom poluvremenu Rijeka je riješila sve dileme. Već u prvoj minuti drugog poluvremena Rijeka je ponovo stigla do prednosti kada je svoj drugi gol na meču postigao Gavranović. Konačnih 3:1 u 72. minuti utakmice postavio je Župarić i veliko slavlje navijača Rijeke moglo je početi.

Bh. reprezentativci Armin Hodžić i Amer Gojak počeli su večerašnje finale Kupa Hrvatske. Gojak je iz igre izašao u 59, a Hodžić u 75. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kup Hrvatske, finale:

Dinamo - Rijeka 1:3

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi