Rijeka na bh. pogon do play-offa, Astana i u gostima "preslušala" Vallettu

Treće pretkolo Lige Evrope

Rijeka na bh. pogon do play-offa, Astana i u gostima "preslušala" Vallettu

Odigrana je većina revanš mečeva trećeg pretkola Lige Evrope i viđeno je nekoliko zaista zanimljivih sudara.

Rijeka je nakon 2:0 na svom terenu, sa 0:2 savladala Aberdeen i u revanšu u Škotskoj i tako dosta lagano došla do play-offa za grupnu fazu Lige Evrope.

Nekadašnji bh. reprezentativac Zoran Kvržić je upisao dvije odlične asistencije, dok se u strijelce upisao bh. reprezentativac Stjepan Lončar koji je postigao prvi gol.

Rijeka će u play-offu igrati sa Gentom koji je večeras sa 3:0 savladao AEK Larnacu (prvi meč završen rezultatom 1:1) i stigao do plasmana u ovu fazu kvalifikacija.

Astana je kao gost na Malti slavila sa 0:4 protiv Vallette i tako sa ukupnih 9:1 eliminisala ovu ekipu u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Kazahstanski tim će u play-offu odmjeriti snage sa BATE-om koji je večeras eliminisao Sarajevo. Prvi meč u Zenici BATE je dobio sa 2:1, dok je večerašnji susret na Borisov Areni završen rezultatom 0:0.

Većina favorita je večeras potvrdila prolaz dalje. Tako je Wolverhampton sa 4:0 (ukupno 8:0) savladao Pyunik i izborio play-off u kojem će igrati protiv Torina što će biti jedan od zanimljivijih dvomeča.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Espanyol je večerašnjom pobjedom od 3:0 nad Luzernom potvrdio play-off u kojem će igrati sa Zoyrom, a pobjedu rezultatom 4:0 nad Mariupolom je upisao Alkmaar. Holanđani će u play-offu igrati protiv belgijskog Antwerpa.

Partizan je večeras poražen sa 1:0 u Turskoj, ali je prošao dalje zahvaljujući pobjedi u prvom meču u Beogradu nad Yeni Malatyasporom od 3:1. Crno-bijeli u play-offu idu na megdan boljem iz duela Arisa i Moldea.

Top Komentari

paulo
Bilo bi dobro da nekada spomenete i uspjehe litvanske Suduve u kojoj nastupaju Semir Kerla i Mihret Topcagic koji su potopili izraelski Macabi Tel Aviv.Kerla golom u Izraelu,a Topcagic u Litvaniji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi