Rijeka nikad bliže tituli

Kao gosti savladali Slaven Belupo

Rijeka nikad bliže tituli

Endin Čaušević

Fudbaleri Rijeke večeras su na gostovanju savladali Slaven Belupo (2:0) u okviru 34. kola HNL-a.

Rijeka je ovom pobjedom došla na korak od osvajanja titule prvaka Hrvatske, jer dva kola prije kraja prvenstva ima pet bodova više od Dinama. Ekipi s Rujevice dovoljan je i bod u narednom kolo kako bi osigurao naslov prvaka.

Gosit su do prednosti u ovoj utakmici stigli već u 14. minuti utakmice kada je mrežu Slaven Belupa zatresao Andrijašević. U samom finišu prvog poluvremena bilo je sve riješeno jer je Vesović svojim golom pogodio za 0:2 što je bio konačan rezultat ove utakmice.

Rijeka je prva na tabeli HNL-a sa 85 bodova, dok je Dinamo na drugom mjestu sa pet bodova manje. S druge strane, Slaven Belupo je šesti sa 38 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi