Rijeka predstavila prvu prinovu u zimskom prijelaznom roku

Capan na Rujevici

Rijeka predstavila prvu prinovu u zimskom prijelaznom roku

Fudbaleri Rijeke u ponedjeljak su započeli s pripremama za drugi dio sezone u HNL-u, a dan kasnije stigla je i prva prinova na Rujevicu.

Dres aktuelnog prvaka Hrvatske je zadužio Luka Capan, koji je danas, nakon obavljenog medicinskog pregleda, potpisao ugovor s Rijekom na tri i pol godine.

Capan je ujedno prva prinova Rijeke u zimskom prijelaznom roku, a na Rujevicu dolazi iz Lokomotive.

"Presretan sam, moja velika želja bila je doći u Rijeku. Kad sam čuo da me žele, nisam previše dvojio", kazao je Capan po dolasku u Rijeku, dodavši:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Očekivanja su velika, ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Nadam se da ću biti zdrav i da će Rijeka biti odskočna daska u karijeri. Uvjeti su odlični, igrao sam i na Kantridi, a na Rujevici je odličan ambijent", zaključio je ovaj 23-godišnji fudbaler.

Inače, Capan je prošao omladinsku školu Dinama, a član Lokomotive je bio od 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi