Rijeka prodaje veznjaka, Dinamu pola novca
Foto: EPA

Franko Andrijašević napušta Rijeku

Rijeka prodaje veznjaka, Dinamu pola novca

M. Šljivak

Vodeći tim hrvatskog prvenstva HNK Rijeka prodaće veznjaka Franka Andrijaševića u ljetnom prelaznom roku.

Barem tako tvrde hrvatski mediji, a ukupni transfer ovog 25-godišnjeg fudbalera trebao bi iznositi oko osam miliona eura.

Pola tog novca će pripasti zagrebačkom Dinamu. Kada je prošlog ljeta zagrebački tim prodavao Andrijaševića u ugovor je stavljeno i osiguranje po kojem će još uvijek aktuelni prvak Hrvatske dobiti čak 50 posto od transfera.

Interes za Andrijaševića je ogroman. Navodno, među ekipama koje ga žele su Borussija Dortmund, Schalke i Malaga, a njegov transfer bi mogao biti među najvećim u povijesti Rijeke. Rekord drži Andrej Kramarić kojeg je Rijeka prodala Leicesteru za devet miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, sigurno je da navijačima vodećeg tima HNL-a neće biti nimalo svejedno kada čuju da je pola novca završilo na računu velikog rivala iz Zagreba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi