Rijeka razbila Rudeš na Rujevici
(Foto: EPA) Bh. fudbaleri Lončar i Kvržić, koji je upisao i asistenciju, odigrali po 90 minuta u visokoj pobjedi svoje Rijeke

1. HNL, 13. kolo

Rijeka razbila Rudeš na Rujevici

Trinaesto kolo hrvatskog šampionata zatvoreno je duelom Rijeke i "fenjeraša" Rudeša na Rujevici. Domaća Rijeka je slavila ubjedljiv trijumf rezultatom 5:1.

Riječani su nakon remija na Poljudu sa Hajdukom, danas imalu puno lakši zadatak, pošto je na Rujevici gostovao slabašni Rudeš.

Domaći su poveli golom Gorgona sa bijele tačke u 19. minuti, da bi Rudeš dosta brzo uspio uzvratiti pošto je Pantalon u 28. pogodio za 1:1.

Ipak, bilo je to sve od Rudeša, a Rijeka je prije odlaska na odmor stigla do nove prednosti. Strijelac gola za 2:1 u 45. minuti je bio Heber.

Drugo poluvrijeme je donijelo i potop Rudeša. Čolak je na asistenciju bh. fudbalera Zorana Kvržića pogodio za 3:1 u 55. minuti, Heber je u 70. povisio na 4:1, a rezervista Puljić u 83. postavio konačnih 5:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka je nakon ove pobjede ostala na petom mjestu, ali je smanjila zaostatak za četvrtoplasiranom Goricom. Gorica sada ima 23 boda, a Rijeka dva boda manje. Sa druge strane, Rudeš je ostao na dnu tabele sa samo dva osvojena boda.

Treba dodati da su bh. fudbaleri Lončar i Kvržić, koji je upisao i asistenciju, odigrali po 90 minuta u visokoj pobjedi svoje Rijeke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi