Rijeka se ispromašivala u Zaprešiću i osvojila samo bod

Počelo prvenstvo Hrvatske

Rijeka se ispromašivala u Zaprešiću i osvojila samo bod

Utakmicom Intera i Rijeke je danas počela nova sezona u HNL-u. Povratnik u elitni rang hrvatskog fudbala je danas odigravši 0:0 otkinuo bod viceprvaku iz prošle sezone.

Početak utakmice pripao je ekipi iz Zaprešića, koja je imala nekoliko ozbiljnih prilika pred golom Vargića. Kasnije se Rijeka probudila, ali se do kraja utakmice propisno ispromašivala.

Prvo je u 48. minuti Lešković promašio jedanaesterac, da bi nakon toga klub sa Kantride opasno zaprijetio u još nekoliko situacija. Redale su se prilike pred golom Intera, ali Moises, Balaj, Bezjak i Kvržić nisu uspjeli poslati loptu u gol. Ostalo je na kraju 0:0, rezultat kojim mnogo zadovoljniji mogu biti fudbaleri domaćeg tima.

Bh. internacionalac i povremeni reprezentativac Zoran Kvežić je u igru ušao u 63. minuti umjesto Vedrana Jugovića.

HNL, 1. kolo:

Inter - Rijeka 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.