Rijeka se plasirala u finale Hrvatskog kupa

Slijedi meč s Dinamom

Rijeka se plasirala u finale Hrvatskog kupa

Fudbaleri Rijeke uspješno su apsolvirali uzvrat sa Osijekom u Gradskom vrtu i plasirali se u finale Hrvatskog kupa. 

Nakon pobjede na Rujevici od 3:1, izabranici Matjaža Keka u uzvratnoj utakmici su rutinski slavili sa 2:0 protiv Osijeka i tako se plasirali u finale u kojem će odmjeriti snage sa rivalom Dinamom. 

Mreže su mirovale u prvom dijelu, iako je bilo po nekoliko dobrih prilika s obje strane, a prvi gol na utakmici viđen je u 52. minuti. Andrijašević je poslao prizemnu loptu pred gol Osijeka, a Škorić ju je u namjeri da je presiječe ispred Rijekinog napadača poslao u vlastitu mrežu.

Samo pet minuta kasnije Rijeka je udvostručila prednost, kada je kontru gostiju pogotokom završio Andrijašević i postavio ujedno konačnih 2:0. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijeka će u finalu Hrvatskog kupa igrati po peti put u klupskoj historiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi