Rijeka se uključila u borbu za titulu, Husejinović se vratio

U sedmom kolu kiks Dinama

Rijeka se uključila u borbu za titulu, Husejinović se vratio

S. Bošković

Rijeka je nakon sedmog kola došla samo na dva boda od Dinama i najavljuju borbu za titulu.

Na Parku Mladeži Split je dočekao Rijeku. Nadali su se Splićani da mogu nastavit sa dobrim partijama, te ostati na vrhu, ali ekipa  Matjaža Keka imala je druge planove.

Sjajni Tomasov je pogodio nakon samo sedam minuta igre.  Primio je loptu na 25 metara od gola, te topovski šutirao. Uz pomoć vratnice, lopta je ušla u gol. Rijeka je nastavila dominirati, a Split je bio nemoćan. 


Nada za domaću ekipu se je probudila kad je Lesković morao napustiti teren zbog crvenog kartona. Ipak, Tomasov je bio nezaustavljiv, te je drugim golom riješio pitanje pobjednika.

Istra je uzela pod Dinamu na Aldo Drosini. Na kraju je bilo 1:1. Povela je ekipa Zorana Pamića preko Zlosimića. Veznjak je preciznim udarcem pogodio mrežu Dinama. Ipak, petnaestak minuta kasnije Čorić je matirao Ivešu za izjednačenje.


Bad Blue Boysi su prekinuli utakmicu nakon što su kraj golmana Eduarda bacili petardu. Kraj susreta obilježile su promašene 100% šanse na obe strane. Fernandes je bio neprecizan u situaciji 1 na 1 sa Ivešom, dok je na drugoj strani Kasalica promašio gotovo prazan gol.


Said Husejinović je bio u sastavu Dinama, te je odigrao vrlo dobrih sat vremena igre. 


Hrvatska nogometna liga, sedmo kolo:

RNK Split - Rijeka 0:2 (Tomasov 7', 84')

Istra 1961 - Dinamo Zagreb 1:1 (Zlosimić 19', Čorić 31')

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.