Rijeka u finalu 12. kadetskog turnira "Football friends"

Rijeka u finalu 12. kadetskog turnira "Football friends"

Fudbaleri Rijeke prvi su finalisti 12. međunarodnog kadetskog turnira "Fotball friends". 

Iako je Partizan pružio odličnu partiju, nisu uspjeli da realizijj svoje šanse, pa su tako gosti iz Hrvatske opravdali ulogu favorita i slavili rezultatom 2:0.

Strijelac prvog pogotka za Riječane,Dino Dukađin sa osmijehom na licu govorio je o večerašnjoj utakmici.

"Zasluženo smo u finalu i nadam se sa ćemo osvojiti turnir bez obzira ko nam se sutra nađe na putu. Partizan se pokazao kao odličan,utakmica je bila izuzetno tvrda a mi smo se na kraju bolje snašli, iskoristili svoje šanse i pobijedili", kaže Dukađin.

Riječani će se sutra za naslov najboljeg boriti protiv boljeg iz susreta Željezničar - Steaua.

PARTIZAN - RIJEKA 0:2 (0:1) Strijelci: Dukađin u 38. i Šantek u 42. minutu (Rijeka)

PARTIZAN: Đokić, Simenović, Radović, Zekaj, Zejić, Vještica, Vujić ( Antonijević), Pantazis ( Bajić) , Ilić, Milosavljević, Zuvić ( Đokić).

RIJEKA: Majkić, Ivančević, Modrić, Mikulica, Celiković, Smajić (Biškupović), Srzentić (Dedić), Dukađin (Lepinjica), Šantek.

PIŠE: Maja Kostović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi