Sjajan preokret raspoloženih Riječana protiv Vojvodine

Igraj fudbal, živi život

Sjajan preokret raspoloženih Riječana protiv Vojvodine

Kadeti Rijeke su nakon jučerašnjeg poraza od Sarajeva (3:0) danas na Otoci pokazali kvalitet u duelu sa Vojvodinom u kojem su slavili sa čak 6:1.

Riječani su u utakmicu ušli veoma loše, pa tako na samom startu ušli u rezultatski deficit. Vojvodina je preko Vemića stigla do vodstva od 1:0. Nakon toga podjednaka igra obje ekipe sa nekoliko odličnih prilika na obje strane, ali Riječani su bili spretniji pa preko Mikulice stižu do poravnanja, što je bio i krajnji rezultat poluvremena.

U drugi dio susreta Riječani ulaze furiozno, u potpunosti razvaljuju odbranu protivnika i prikazju nam do sada najljepšu utakmicu na turniru. Kovač je bio maestralan, te je u svega dvadesetak minuta postigao svoj hat-trick, te doveo svoju ekipu u prednost od tri gola razlike (4:1). Do kraja susreta Vlizlo i Čeliković su se potrudili da još povećaju prednost svoje ekipe, prvo je Vlizlo zabio peti gol za svoj tim, dok je Čeliković postavio konačni rezultat utakmice.

HNK Rijeka - FK Vojvodina 6:1

HNK Rijeka: Majkić, Ivančević, Modrić, Pajić, Srok, Čeliković, Crnko, Štanek, Dukađin, Lepinjica Iv., Kovač, Mohorović, Dunić, Mikulica, Lepinjica Ig., Vlizlo i Flego.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

FK Vojvodina: Toroman, Tadić, Rubežić, Leđanac, Mušić, Milijašević, Beljanski, Čabrić, Dojčinović, Jakovljević, Stojaković, Vemić, Krstić, Stanković, Janković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi