Riješena misterija: Walker objasnio zašto pravi rupe na svojim štucnama

Razlog vrlo jednostavan

Riješena misterija: Walker objasnio zašto pravi rupe na svojim štucnama

Endin Čaušević

Manchester City je jučer na domaćem terenu pobijedio Newcastle (2:1) u utakmici četvrtog kola engleskog Premiershipa.

Aktuelni prvak Engleske do nova tri boda došao je teže nego što se očekivalo, a junak je bio Kyle Walker koji je početkom drugog poluvremena postigao gol za pobjedu. Walker se našao u centru pažnje, ali ne zbog gola već zbog rupa na svojim štucnama.

Walker već neko vrijeme igra u štucnama koje imaju rupe, a mnogi su se pitali zbog čega to radi igrač Cityja. Nakon jučerašnje utakmice Walker je konačno odlučio objasniti zbog čega pravi rupe u štucnama, te je poručio da to nije nikakav fazon, već da želi smanjiti rizik od povreda.

"Štucne koje imamo su premale za moje noge i jednostavno me previše stegnu i prave mi pritisak u nogama. Zbog toga sam imao bol u mišićima, ali kada sam počeo praviti ove rupe to je sve prestalo", poručio je Walker.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Å ta predstavljaju rupe na Å¡tucnama zvijezde Manchester Cityja?

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Guber
E jbg od svojih miliona ne može da sebi naruči veće štucne
20 7
Bosnian King
Ovaj sport svaku utakmicu pise jedno te isto. Walker raze stucne zato sto mu previse stezu misice. Do kraja sezone ce mo slusat ovo svaku utakmicu kad igra City
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi