Riješene dileme oko budućnosti: Prevljak potpisao do 2022.

Reprezentativac BiH

Riješene dileme oko budućnosti: Prevljak potpisao do 2022. · Zvanično

Fudbalski "A" reprezentativac BiH Smail Prevljak, koji je u protekloj sezoni briljirao na posudbi u Mattersburgu, donio je odluku oko nastavka karijere.

Za Prevljakove usluge posljednjih mjeseci su se interesovali brojni klubovi, ponajviše iz Italije i Njemačke, međutim na kraju je u dogovoru s agentom Hoenessom odlučio da ostane u Austriji.

Prevljak se vraća u Red Bull Salzburg s kojim je danas potpisao i novi ugovor, prema kojem će stanovnik "Mocartovog grada" biti sve do 2022. godine.

"U Salzburgu se osjećam kao kod kuće, drago mi je što se vraćam u ovaj klub i radujem se izazovima koji dolaze. Iza sebe imam vrlo dobru sezonu u Mattersburgu. Jako je bitno da sam igrao redovno, a na kraju, eto, išlo je dobro i kada su golovi u pitanju", kazao je, između ostalog, Prevljak.

Ovaj Konjičanin se, podsjetimo, našao i na popisu Roberta Prosinečkog za predstojeće prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti