Rim neosvojiv za Barcu, Ter Stegen primio nevjerovatan gol
Foto: EPA

Pobjeda Bayera, remi Rome i Barcelone

Rim neosvojiv za Barcu, Ter Stegen primio nevjerovatan gol

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Rome i Barcelone remizirali su (1:1) u susretu prvog kola grupe E Lige prvaka.

Atmosfera na Olimpicu je bila spektakularna, a Katalonci su od prve minute počeli sa svojom prepoznatljivom igrom. Stvorili su nekoliko dobrih šansi, a u 21. minuti dolaze do vodstva pogotkom Luisa Suareza.

Deset minuta je trajalo slavlje gostiju, a onda je na scenu stupio Alessandro Florenzi. Uspio je golmana Barce Marca Andrea ter Stegena savladati s pola terena za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a nastavak donosi znatno slabiju fudbalsku predstavu. Imala su oba tima nekoliko pokušaja, ali je do kraja ostalo 1:1.

Edin Džeko nije imao mnogo prostora u napadu, a odigrao je kompletan meč.

U drugom susretu ove grupe Bayer je u Leverkusenu savladao Bate Borisov s 4:1.

Grupa E, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Roma - Barcelona 1:1 (Florenzi 31' / Suarez 21')
Bayer - Bate 4:1 (Mehmedi 4', Calhanoglu 48', 75'p, Hernandez 59' / Milunović 13')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.