Valverde će do kraja života pamtiti šta mu je priredilo 60.000 navijača na Bernabeuu

Veznjak Reala je u centru pažnje

Valverde će do kraja života pamtiti šta mu je priredilo 60.000 navijača na Bernabeuu

A. Čaušević

Federico Valverde, sjajni veznjak Real Madrida, je već nekoliko dana u centru pažnje zašto što je nakon utakmice protiv Villarreala udario Alexa Buenu na parkingu stadiona Santiago Bernabeu.

Prvu utakmicu nakon nemilog incidenta Real Madrid je igrao u Ligi prvaka, a navijači Kraljeva su Valverdeu priredili doček kojeg će pamtiti do kraja života.

Naime, kada je spiker prozvao ime i prezime urugvajskog veznjaka oko 60.000 navijača Reala je ustalo na noge te je počelo da mu aplaudira.

Nova dirljiva scena za Valverdea uslijedila je neposredno pred početak utakmice što je učinilo i da sam fudbaler reaguje.

Velika grupa navijača je počela i sa skandiranjem što je posebno ganulo odličnog 24-godišnjaka koji izrasta u jednog od lidera Los Blancosa.

Oglasi

Valverde je u znak zahvalnosti podigao ruke u zrak i sve je izgledalo kao da moli navijače da mu oprosti zbog njegovog ispada.

Kako nije davao izjave poslije utakmice nepoznato je da li je tražio oprost ili je samo to bio njegov način da kaže hvala.

Bez obzira što je osumnjičen za nasilničko ponašanje, Valverde očigledno ima veliku podršku kako od strane kluba tako i od strane navijača i to je ono što mu je najbitnije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećanja radi, Buena je odlučio da tuži Valverdea zbog udarca, policija je napravila zapisinik pa ostaje da se vidi na kakav način će biti kažnjen Urugvajac.

U utakmici protiv Chelseaja bio je vrlo dobar, odigrao je i ključni pas kada je Ben Chilwell dobio crveni karton pa se može reći da se incident sa Buenom nije odrazio na njegovo izdanje na terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Velik si Realu. Nikad ne bih mogao zamisliti da se ova veličina od kluba dovede u kontekst namjestanja utakmica, krađa, korupcije... Kao jedan maleni klub koji bez sudijske pomoći ni grupu ne može da prođe :(
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti