Riquelme rekao zbogom reprezentaciji

Riquelme rekao zbogom reprezentaciji

Adnan Beganović

Vezni fudbaler argentinske Boce Juniors i sada već bivši reprezentativac, Juan Ramon Riquelme, napustio je redove argentinske reprezentacije zbog neslaganja sa selektorom Maradonom.

"Maradona i ja se ne slažemo i dok je on selektor naša saradnja je nemoguća," rekao je Riquelme u razgovoru za argentinske medije.

Ovo nije prvi put da Riquelme napušta reprezentaciju jer je već jednom i to nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine bio rekao zbogom “Gaučima”.

Veliki dio argentinske javnosti stao je na stranu selektora, a u anketi koju je proveo list Clarin, 62,5 posto anketiranih podržalo je Maradonu uvjereno da je ova situacija najbolja za reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Maradona je na sva ova dešavanja dao samo kratku izjavu u kojoj je naveo da se mora znati koje gazda u reprezentaciji.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.