Riquelme: Znam kako izgledaju vanzemaljci!

Legendarni argentinski fudbaler

Riquelme: Znam kako izgledaju vanzemaljci!

E. Čaušević

Legendarni argentinski fudbaler Juan Roman Riquelme za mnoge je jedan od najboljih veznjaka u prethodnih dvadesetak godina.

Riquelme je bio Mozzart kada je u pitanju igra na sredini terena, a svojim magičnim potezima oduševljavao je fudbalski svijet. Najbolje dane svoje karijere proveo je u Villarrealu iako je prije toga igrao i za Barcelonu.

Ipak, Argentinac se nije najbolje snašao na Camp Nou jer je u to vrijeme Barcelona prolazila kroz velike promjene i tek pravila ekipu za velike stvari.

Za Riquelmea je to bilo previše čekanja i odlučio je da napusti Barcelonu, a u Villarrealu je pokazao svoju magiju. Ipak, danas voli da priča o katalonskom klubu posebno Lionelu Messiju koji ga je oduševio svojim igrama.

"Iako nikada nisam vidio vanzemaljce, siguran sam da su jako slični Leu. Ono što gledamo na televizorima tokom utakmica su stvari koje Leo svakodnevno radi na treninzima. Naprosto mu ne možete prići", rekao je Riquelme, te dodao.

"On je jako snažan na nogama. Kada igra s loptom, stiče se dojam da mu je ona zalijepljena za noge i sve izgleda tako jednostavno pa pomislite da biste i vi mogli raditi iste stvari. Kada pokušate, onda vidite koliko je to teško, skoro pa neizvodivo. On je najbolji fudbaler kojeg sam ikada vidio".

Tokom svog boravka u Barceloni imao je priliku da igra s Xavijem i Iniestom koji su za njega najbolji veznjaci svih vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Iniesta je izgledao kao da lebdi dok vodi loptu, sve protivnike je driblao s lakoćom. Xavi je kontrolisao loptu nevjerovatnom sposobnošću i nikada nije gubio koncentraciju. Uvijek svima govorim da sam imao tu čast i sreću da treniram i igram s Messijem", dodao je Riquelme.

Riquelme je ponikao u dresu Boce Juniors, a još je igrao za Barcelonu, Villarreal i Argentinos Juniors. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 51 utakmicu i dao 17 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Jebo vas vanzemaljac vise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi