Simeone: Za mene je Ronaldo bolji od Messija samo zbog jednog razloga

Zanimljivo razmišljanje trenera Atletica

Simeone: Za mene je Ronaldo bolji od Messija samo zbog jednog razloga

E. Čaušević

Argentinski stručnjak Diego Simeone dao je mišljenje o tome ko je za njega bolji fudbaler Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo.

Simeone je priznao u nekoliko navrata da je veliki fan Lionela Messija i načina na koji igra ovaj Argentinac, ali da se jednostavno ne može osporiti sve ono što je napravio Cristiano Ronaldo.

Trener Atletico Madrida je imao ogromnih problema s ekipama za koje igraju Messi i Ronaldo, te je dobro upoznat sa sposobnostima najboljih fudbalera današnjice.

U razgovoru za španske medije Simeone je pričao o Messiju i Ronaldu, te otkrio glavne razlike između njih. Za način fudbala koji on preferira Ronaldo je bolji od Messija, a objasnio je i zašto tako misli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Cristiano je mnogo bolji fudbaler u za timove koji imaju manje solucija i oslanja se sve na njega većinom. On vam nudi nevjerovatna rješenja i to je dokazao mnogo puta. Ronaldo može riješiti sve u dva napada i ne trebaju mu deset nekih napada da zabije gol kao što je to često slučaj s Messijem".

"Obojica su odlični i razlika je veoma mala između njih. Nekako mi je Ronaldo bolji zbog toga što on sam riješi sve iz dva udarca, dva gola glavom. Naravno, Messi je bolji u napadu i ono što on radi je nevjerovatno. Uvijek nađe neko rješenje, ali za gol mu treba dosta više nego Ronaldu. Ronaldo riješi meč u dvije akcije. Takve igrače lično više volim", poručio je Simeone.

Top Komentari

adaStolac
E jesi strucnjak, cuj ronaldo sve sam rjesi? Ja se nesjecam kad je zadnji gol dao tako da je sam uzeo loptu i sve rjesio. Obicno mu treba asistencija da bi dao gol. Jedino je jaci u igri glavom, sve ostalo je na strani messia! Za Ronalda igraju svi, dok Messi igra za cjelu ekipu!
7 3
adaStolac
Ovakvi ko Simeone i unistavaju fudbal koji samo znaju parkirati autobus i na kontre igrati. Ove godine polufinala lige prvaka ce ostati zapamcena po nevjerovatnim utakmicama, a sve zahvaljujuci sto su u njemu igrale ekipe koje igraju otvoreni fudbal. Pogledajte samo statistiku i sve ce biti jasnije..sa Mesiem nemoze niko u istu recenicu..ni Maradona, ni Zidan..niko, jedino je mogao Ronaldinjo, ali je prekratko trajao
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi