Riqui Puig konačno napušta Barcelonu, ali niko nije očekivao da će potpisati baš za taj klub

Jedna briga manje za Xavija

Riqui Puig konačno napušta Barcelonu, ali niko nije očekivao da će potpisati baš za taj klub

Endin Čaušević

Riqui Puig će ovog ljeta gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Mladi španski veznjak nije uspio da se nametne Xaviju Hernandezu koji je još na kraju prošle sezone odlučio da više neće računati na Puiga.

Puig je već nekoliko godina prvotimac Barcelone, ali minutažom uopšte ne može biti zadovoljan. Očekivalo se da će dolaskom Xavija končano proigrati i dokazati se, no to se nije desilo.

Ovaj veznjak našao se na listi otpisanih igrača i nije putovao s Barcelonom na pripreme u Sjedinjene Američke Države što je bio jasan znak da je najbolje da pronađe neki novi klub.

Španski mediji objavili su danas da je Puig na izlaznim vratima Barcelone i da će karijeru najvjerovatnije nastaviti u Americi što je malo ko očekivao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi su mislili da će na posudbu u neki klub iz La Lige, no Puigu je najprimamljivija ponuda iz MLS-a jer ga u svojim redovima želi LA Galaxy koji je već poslao ponudu Barceloni.

Puig mora da donese odluku u narednim danima jer je rok za registraciju u američkom MLS-u do 4. avgusta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi