Karma uvijek odradi svoje, a to je na svojoj koži upravo osjetio dojučerašnji fudbaler Barcelone

Ismijavao je novog saigrača, a sada...

Karma uvijek odradi svoje, a to je na svojoj koži upravo osjetio dojučerašnji fudbaler Barcelone

Eldar Ganibegović

Riqui Puig dres Barcelone zamijenio je onim LA Galaxyja.

Mladi veznjak napustio je besplatno Camp Nou i karijeru će nastaviti u MLS-u, a ovih dana mediji u Španiji prisjećaju se onoga što je rekao o Ferranu Torresu kada je ovaj trebao da dođe u Barcelonu.

Kako prenosi Tribuna, sportni snimak datira još iz februara. Puig je u to vrijeme bio kritičan prema Torresovom transferu, rekavši da napadač nije uspio impresionirati Pepa Guardiolu u Manchester Cityju.

"Ferran Torres? Guardiola ga nije ni želio. Prošle godine je odigrao 12 utakmica", rekao je Puig zimus.

Karma je definitivno uradiola svoje i pobrinula se da se Torres otprilike pola godine nakon ove izjave uspio učvrstiti u prvih 11 Xavija (42 godine), dok je Puiga Barcelona besplatno pustila na drugi kontinent.

Prema transfer novinaru Fabriziju Romanu, Puigov transfer u Los Angeles Galaxy završen je u srijedu.

Veznjak je potpisao trogodišnji ugovor s MLS momčadi. Barcelona je uspjela ubaciti i klauzulu po kojoj će ubirati postotak od iznosa transfera koji će Amerikanci dobiti u slučaju razlaza.

Odredište je iznenađujuće za Puiga, budući da je MLS više meta za nogometaše koji su imali uspjeha u Europi i koji traže financijski isplativiji kraj svoje karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Puiga, klub su ovog ljeta napustili i Coutinho, Trincao, Mingueza, Wague, Manaj, Alves i Lenglet.

Također, Barcelona je odradiola za sada maestralan prijelazni rok i u svoje redove uspjela da dovede Raphinhu, Koundea, Lewandowskog, Kessieja i Christensena, a s posudbe se vratio i Miralem Pjanić koji je impresionirao partijama i predanošću u predsezoni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Šta fali Puigu, pa u Ameriku je otišo i naš Pidro, a mlad momak. Ako bude pravde ove sezone Torres će igrati samo zadnjih 5 minuta jer je daleko lošiji od svih koje Barcelona sad ima. Opet će mu se Puig smijat.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi