Na Lewinom transferu u Barcelonu agent je zaradio što "obični smrtnici" ne mogu za 10 života

Velika provizija

Na Lewinom transferu u Barcelonu agent je zaradio što "obični smrtnici" ne mogu za 10 života

E. Ganibegović

Robert Lewandowski najveće je ovoljetno pojačanje Barcelone.

Poljak je sezonu prije isteka ugovora u Bayernu napustio Minhen i pridružio se Blaugrani za 45 miliona eura, s tim da bi taj iznos kroz razne bonuse mogao narasti do 50 miliona eura.

Ipak, ni tu nije kraj milionima koje je Barcelona uložila da dovede kapitena reprezentacije Poljske, s obzirom na to da je pozamašnu svotu dobio i agent Lewandowskog, Pini Zahavi.

Agent Roberta Lewandowskog inkasirao je čak 10 miliona eura za posredovanje u transferu Poljaka na Camp Nou stadion, prenosi španski list "Sport". 

Tako je dolazak Roberta Lewandowskog na Camp Nou Barcelonu koštao 55 miliona eura, a mogao bi doseći i 60 miliona, ovisno o igrama Poljaka u momčadi Blaugrane.

Inače, iako je odigrao nekoliko utakmica na pripremama u SAD, Lewandowski će na Camp Nouu biti predstavljen tek sutra, a očekuje se da padne i rekord legendarnog Ronaldinha.

U julu 2003. godine Ronaldinha je na Camp Nouu dočekalo 25.000 navijača, kada je Brazilac tek potpisao. No, vjeruje se da će u petak u 11, kada je planirano predstavljanje Lewe, taj rekord biti srušen.

S obzirom na brzinu kojom Barcini navijači trenutno rezervišu besplatne ulaznice za predstavljanje Lewandowskog u petak, mnogo je naznaka da će rekord koji uključuje Ronaldinha biti oboren. Katalonski "Sport" procjenjuje da će se na tribinama pojaviti preko 30.000 ljudi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zvanični debi Lewa će u dresu novog kluba imati 13. avgusta protiv Rayo Vallecana na početku nove ligaške sezone. Šest dana ranije bit će odigrana prijateljska utakmica s meksičkim Pumasom.

Podsjetimo, na utakmicama u predsezoni nije se upisivao u strijelce. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi