Rivaldov sin stigao je kao zvijezda lige, a jedva su dočekali da ode

Rivaldinhov sin se ponovo nije snašao

Rivaldov sin stigao je kao zvijezda lige, a jedva su dočekali da ode

Edmir Škorić

Sin legendarnog brazilskog nogometaša Rivalda, Rivaldinho, nikako da pronađe svoj nogometni mir i klub u kojem će da pruža blistave partije, te je već sada jasno da ne može pronaći način da bude barem blizu nivoa na kojem je bio njegov otac.

Rivaldinho je u poljsku Cracoviju došao u avgustu 2020. iz rumunskog FC Viitorula. Sin legendarnog svjetskog prvaka iz 2002. trebao je biti zvijezda lige, a postao je jedno od najvećih razočarenja posljednjih godina.

Za dvije sezone odigrao je 51 utakmicu za krakovski klub, postigao je samo tri gola i upisao tri asistencije. U ljeto 2022. Brazilac je od Cracovie dobio odriješene ruke u potrazi za novim poslodavcem te su na kraju zajedno sa Sergiuom Hancom otišli u rumunsku Universitateu Craiova.

No, nakon manje od godinu dana Rivaldov sin napušta Universitateu Craiovu. O svemu se oglasio rumunski klub saopštenjem objavljenim na društvenim mrežama.

"Hvala, Rivaldinho. Universitatea Craiova i napadač odlučili su sporazumno raskinuti ugovor. Zahvaljujemo mu na doprinosu i želimo mu nastavak uspjeha".

Baš kao ni u Cracoviji, ni u Universitatei Craiova Rivaldinho nije postao zvijezda tima. 28-godišnjak je upisao 27 nastupa, zabio je samo jednom i upisao tri asistencije. Napadač napušta klub na kraju sezone kada četiri kola prije kraja sezone Universitatea Craiova zaostaje osam bodova za vodećim Farulom Constantom.

Oglasi

Universitatea Craiova bila je Rivaldinhov peti klub otkako je napustio Brazil u ljeto 2017. godine. Osim u Poljskoj i Rumuniji, Brazilac je igrao i u Bugarskoj. Je li sada vrijeme za povratak u domovinu? Sve će se vjerovatno riješiti u nadolazećim sedmicama.

Za razliku od Rivaldinha, njegov otac je bio jedan od najboljih na svijetu, te je nosio dresove velikana kao što su Palmeiras, Barcelona, Milan, Olympiakos, AEK, Sao Paulo...

Rvaldo je bio jedan od najvećih nogometnih zvijezda početkom 2000-ih, bio je prvak svijeta s nacionalnim timom 2002. godine, te je osvajao Ligu prvaka s Milanom godinu dana kasnije. Ima dva naslova La Lige sa Barcom, superkupove Evrope u dva navrata, a 1999. godine je bio najbolji igrač svijeta.

Njegov sin ima 28 godina, promijenio je veliki broj timova, ali ni u jednom nije odigrao više od 30 utkamica i ostavio neki veći trag. Unatoč tome, može da se pohvali trofejima. Osvajao je s Dinamom Bukureštom Liga kupa Rumunije, Superkup Poljske sa Cracovijom, te Kup Rumunije sa Constantom.

No, za razliku od slavnog oca, Rivaldinho nije imao nijedno individualno priznanje i čini se da je sada već prekasno da bi napravio proboj u vrh svjetskog nogometa, a sve je izgledalo drugačije 2014. godine kada je zaigrao zajedno sa ocem na jednoj službenoj utakmici.

"Želim se zahvaliti Bogu na ovom posebnom danu u mom životu, u kojem sam zaigrao sa svojim sinom u službenoj utakmici. Ista je završila 1:1, ali će ipak ući u povijesne knjige. Hvala ti moj Bože za sve što si učinio i što činiš u mom životu", napisao je Rivaldo na Twitteru nakon utakmice u kojoj je 18-godišnji Rivaldinho zaigrao sa tada 41-godišnjim ocem Rivaldom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi